Wie wij zijn

bw lotus

Welkom.

Onze naam Positieve nood doet denken aan de uitspraak ‘eindigen met een positieve noot’. Wij staan ervoor om de positiviteit uit de psychische nood te halen. Als je in psychische nood verkeerd wilt je gevoel-lichaam-verstand jou een belangrijke boodschap vertellen.

Wij hopen een grote bijdrage te leveren aan de huidige zorg. Onze visie is een zorg waar geen oordeel en afstand wordt gecreërd.

Positieve nood is ontstaan door ervaringsdeskundigen. Er werken ook alleen professionele ervaringsdeskundigen bij Positieve nood. Deskundigheid die ontstaan is door zelfonderzoek, door reflectie over eigen ervaringen en door het delen van ervaringen met anderen die vergelijkbare ervaringen hebben gehad. Deze bewustwording is gepaard gegaan met ups en downs, tegenslagen en valkuilen, dat wel. Misschien heeft het lange tijd ons hele leven op z’n kop gezet, maar toch kwamen we er altijd sterker uit. . We hebben ontzettend veel geleerd van onze ervaringen. En het heeft ons nieuwe kracht gegeven. We merkten dat we op deze manier veel kunnen betekenen voor anderen in vergelijkbare situaties.

Wij weten als geen ander hoe het is om klem te lopen in deze maatschappij.
Hoe valse overtuigingen en kromme denkbeelden ons programmeren naar onstabiliteit in onszelf .

Op het moment dat deze oordelen ons leven gaat overheersen worden we doorverwezen naar de GGZ die ons met hun diagnoses nog meer gaan veroordelen vanuit het grote ‘oordeel’ boek van de psychiatrie ‘de DSM’.

De medicatie die vervolgens wordt voorgeschreven zorgt voor een emotionele gevangenis in je eigen lichaam. Hierdoor wordt een nog grotere afstand binnen in jezelf gecreëerd. Deze ongezonde toestand zal de problemen alleen maar verergeren.

Labelen

Wij vinden de ontstane gewoonte om ongewenst gedrag van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, hup even snel in een ziektebeeld te vangen kwalijk. Iedere kind, jongere, volwassene of oudere heeft wel een periode van onstabiliteit. Hierdoor zijn we niet in balans met ons gevoel, verstand en lichaam. De enige sturing die je dan nodig hebt, is er één van bewustwording en weer luisteren naar jezelf. Pillen zorgen alleen maar voor een nog grotere afstand tussen jezelf. dit is onwenselijk en creëert probleem op probleem op probleem.

Verstoppen achter een diagnose is ook geen verantwoordelijkheid nemen voor jezelf.

Ja, deze weg van bewustwording zal soms pijn doen. Valse overtuigingen en kromme gedachtes loslaten zal moeilijk zijn maar jij bent de moeite waard.

Terug gaan naar je basis is de enige, echte, duurzame oplossing.. Empathie voor jezelf creëren en de valse overtuigingen en kromme gedachtes over jezelf leren loslaten.

De waarheid onder ogen komen doet even pijn maar zal je bevrijden van een verdere leven van gevangen blijven in onstabiliteit.

Ja , het is misschien in tijden een hobbelige weg, maar het is een weg die de moeite waard is. Jij bent de moeite waard.

Onze droom is een pand met een groot stuk land tot onze beschikking te hebben waarbij wij in alle rust mensen bewust maken van zichzelf en weer vanuit pure liefde laten voelen, denken en handelen (leven).

Team Positieve Nood

Henk Fokker
Iwanjka Geerdink
Sarah Morton
Tamara

One thought on “Wie wij zijn

  1. Wer wir sind…… Ich teile eurere Hoffnung und eueren Wunsch.
    Alles wurde wirklich Super erklärt,ihr seid genial!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s