Suïcide

suïcide

Meer dan 100.000 mensen lopen ieder jaar rond met zelfmoord gedachtes. 10 duizenden doen ieder jaar een poging tot zelfmoord. Meer dan 1600 mensen overlijden ieder jaar aan zelfmoord.

We zijn moe om te strijden. We zijn moe op onze tenen te moeten lopen. We verlangen om goed genoeg te zijn. We zijn massaal op zoek naar rust. We lopen rond met gevoelens van schuld, schaamte en boosheid omdat we zo niet verder willen. Na een lange tijd van frustratie verandert ons gevoel in zelfhaat. We gaan tegen onze natuur in. Want we zijn al goed genoeg maar horen continu dat we dat niet zijn. Ons denken, ons gevoel, onze woorden, onze daden, ons zijn raakt besmet met het gevoel om niet genoeg te zijn. Niet waardig. Nutteloos. Tot we uiteindelijk besluiten om onszelf te vernietigen. Logisch, tragisch en niet nodig. We hebben iedereen van de maatschappij nodig om hier iets aan te veranderen. Het zelfmoordaantal wordt ieder jaar steeds groter. We zijn met elkaar sterk genoeg om het tij te keren. Geloof in jezelf.

Wees jezelf. Wees natuurlijk en eenvoudig. Probeer niet iemand te zijn die je niet bent. Vind rust in het hier en nu. Al het moeilijke begint als iets dat makkelijk is. . Hoe moeilijk je leven ook lijkt op dit moment. Ga terug naar de oorsprong. Wees lief voor jezelf en anderen al voel je frustratie. Los problemen op als ze nog klein zijn. Zo voorkom je chaos. Hecht je niet aan spullen. Dat geeft extra ballast. Je hebt alles in jezelf. In je hart, hoofd, lichaam hou je alle liefde vast. Vaak blokkeer je door trauma’s. Laat het los. Laat de liefde weer door je hele lichaam stromen. Doe je ogen dicht en voel de liefde voor jezelf stromen. Laat het beginnen vanaf je hoofd tot het puntje van je vingers. Tot het puntje van je tenen. Overal in je lichaam. Handel vanuit diezelfde liefde. Dat is waar het echt om gaat. Niet de volgende auto of de ring die je ooit van iemand hebt gekregen. Het gaat in de wereld om liefde. Voor jezelf en geef het door anderen. Voel, ervaar en deel. Wees dat kleine lichtje in de duisternis en steek meer dan 1000 kaarsen aan.. Gun jezelf rust van al dat najagen. Al is het je ooit geleerd. Laat het los. Geef jezelf rust. One love!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s